(022) 886-161 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Naslovna
  • Obavijesti
  • Obavijest korisnicima javne usluge prikupljanja i odvoza komunalnog otpada

Obavijest korisnicima javne usluge prikupljanja i odvoza komunalnog otpada

Poštovani, slijedom aktivnosti na poduzimanju mjera sprečavanja nastanka odnosno smanjenja količina miješanog komunalnog otpada koji nastaje u domaćinstvima na navedenom području, obavještavamo sve naše korisnike da Gradska čistoća Drniš d.o.o. otpočinje s podjelom namjenskih vreća za odvajanje korisnih sastojaka iz komunalnog otpada papira, plastike te stakla.

Podjela vreća počinje od utorka 08. studenog 2016, a planira se završiti do konca 2016. godine. Podjelu će vršiti djelatnici Gradske čistoće Drniš d.o.o. koji će svakom kućanstvu besplatno dostaviti komplet vreća za narednih 6 mjeseci. Komplet vreća se sastoji od po pet vreća (3x5) od kojih je pet vreća zapremine 120 L. namijenjenih za kategoriju plastike, pet vreća zapremine 120 L. za kategoriju papira i kartona te pet vreća zapremine 80 L za kategoriju stakla.

Na svakoj se vreći nalazi natpis koji govori o namjeni i kratke upute što odlagati, a što ne odlagati u njih. Uz podjelu samih vreća djelatnici će korisnicima podijeliti i prigodni letak sa uputama za odvajanje sa kalendarom odvoza za 2017. godinu.

Molimo građane da odlažu čistu ambalažu i papir,te staklo jer se odvojeno prikupljene količine ovog materijala ne odlažu na deponije nego ih je potrebno dodatno razvrstati prije predavanja poduzećima ovlaštenim za reciklažu plastike, papira te stakla. Razvrstavanje će obavljati naši djelatnici ručno te prljavi materijali kao i drugi nedozvoljeni materijali dolje navedeni mogu ugroziti zdravlje djelatnika i dovesti do ozljeda. Nadalje kako bismo osigurali primjeren učinkovit način prikupljanja vreća molimo naše korisnike da napunjene vreće odlože ili kod javno postavljenog spremnika za komunalni miješani otpad ili ukoliko se njihovo domaćinstvo nalazi uz relaciju prolaska komunalnog vozila vreće mogu odložiti pored ulaza na vidljivu mjestu te također mogu odložiti kod bilo kojeg „Zelenog otoka“.

Molimo također korisnike na području samog grada Drniša koji već odvajaju otpad putem postavljenih „Zelenih otoka“ ukoliko žele mogu se također uključiti i podići vreće za odvajanje u prostorijama društva.

  • bg